Osteopathie: een besparing op onze ziektekosten?

jan 10, 2017 | Nieuws

Osteopathie is een belangrijke peiler in de gezondheidszorg en brengt de ziektekosten voor de helft naar beneden. Dat is het resultaat van de studie naar uitgaven van de Duitse verzekeringsmaatschappij BKK.

Daarbij zijn de kosten voor 780 patiënten die osteopatisch behandeld zijn over de jaren 2012-2014 vergeleken. Zowel uitgaven voor medicijnen, hulpmiddelen als ziekenhuisuitgaven zijn vergeleken over de periode van 6 maanden na de osteopatische behandeling. Volgens de opgave van de verzekeringsmaatschappij daalden de ziektekosten met 45%. Wanneer men de vergoeding van de osteopathie behandelingen daarbij mee berekend, blijft nog een totale besparing van 20%.

In navolging van de BKK zouden ook Nederlandse verzekeringsmaatschappijen een kosten-baten-analyse moeten starten in plaats van te besparen op de vergoeding van osteopathie. Naast een bestaansrecht in de gezondheid van mensen, onderschrijft dit onderzoek een economisch bestaansrecht.

Origineel artikel: http://www.mynewsdesk.com/de/verband-der-osteopathen-deutschland/pressreleases/enormes-einsparpotenzial-osteopathie-entlastet-krankenkassen-verband-der-osteopathen-deutschland-vod-e-v-begrusst-langzeiterhebung-1108966

Ytje Geertsma Osteopathie

Ytje Geertsma Osteopathie Lynbaen 14 8563 AZ Wijckel