Osteopathie voor Sporters

Of je nu een teamsporter bent of graag alleen je sport uitvoert, met osteopathische begeleiding kun je klachtenvrij sporten. Osteopathie is een uitstekende oplossing bij een aanhoudende en steeds terugkerende blessure. De osteopaat kan u helpen een blessure te voorkomen. Twee maal per jaar een preventieve behandeling is hiervoor doorgaans voldoende.

Steeds meer sporters laten zich preventief onderzoeken en behandelen door een osteopaat. Maar natuurlijk kunnen sporters met acute blessures ook een afspraak maken bij de osteopaat. Niet alleen de blessure wordt onderzocht, maar het gehele lichaam wordt als een eenheid bekeken. De osteopaat zoekt naar de oorzaak waarom bepaalde blessures zijn ontstaan of steeds weer terugkomen.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen.

Bij de behandeling legt osteopathie de nadruk op de problemen in de structuur en mechaniek van het lichaam. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren. Osteopathie baseert zich op het concept dat de mens als levend organisme een structurele (anatomie) en functionele (fysiologie) eenheid is.Lees meer »

Ytje Geertsma Osteopathie

Ytje Geertsma Osteopathie Lynbaen 14 8563 AZ Wijckel