De behandeling

Een osteopaat onderzoekt niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar tevens het hele lichaam en gaat daar aan het werk waar hij de oorzaak aantreft. Osteopathie is een manuele geneeskunde, dat wil zeggen dat een osteopaat bij de behandeling alleen de handen gebruikt. Een osteopaat gebruikt geen apparaten of medicijnen. De behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

In de osteopathie bestaan verschillende behandelingsmethoden. Zo worden onder andere zachte ‘release’ technieken (zachte rek- en ontspanningstechnieken) veelvuldig toegepast, vooral bij de behandeling van zeer jonge en juist oudere patiënten.

Ook wordt het lichaam behandelt met gerichte manipulaties en mobilisaties om zo het lichaam te herstellen. Aangezien houding, leefstijl, eetgewoontes en stress mede oorzaak van een probleem kunnen zijn, zal de osteopaat hierover advies geven.

De osteopaat behandelt de symptomen niet, hij probeert de bewegingsstoornissen en de stoornissen die de zelfgenezing van het lichaam hinderen, weg te nemen.

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen.

Bij de behandeling legt osteopathie de nadruk op de problemen in de structuur en mechaniek van het lichaam. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren. Osteopathie baseert zich op het concept dat de mens als levend organisme een structurele (anatomie) en functionele (fysiologie) eenheid is.Lees meer »

Ytje Geertsma Osteopathie

Ytje Geertsma Osteopathie Lynbaen 14 8563 AZ Wijckel