Persoonlijk

Mijn naam is Ytje Geertsma. De filosofie van de osteopathie past erg goed bij mij. Het is voor mij een uitdaging om te kijken naar het totaal plaatje en het vinden naar datgene wat een persoon belemmert klachtenvrij te zijn. Het menselijk lichaam fascineerde mij zo waardoor ik extra verdieping als fysiotherapeut zocht. Het prikkelde mij om meer tot de kern van de klacht te kunnen komen. Er ging een wereld voor mij open tijdens mijn opleiding ‘Osteopathie’.

Osteopathie bestrijdt niet alleen symptomen, maar kijkt ook naar de achterliggende problematiek. Door het lichaam als een geheel te bekijken werden klachten veel logischer voor mij. Persoonlijk streef ik een holistische aanpak na, waarbij ik ook graag de mens achter het verhaal wil leren kennen.

Buiten de osteopathie ben ik zelf ook graag in beweging. Sport is een grote passie van mij. Voetballen, fitnessen, hardlopen en voorheen paardrijden zijn een paar van mijn favoriete bezigheden.

Na de middelbare school volgde ik de opleiding Sport en Bewegen Friesland (CIOS) in Heerenveen. In 2010 studeerde ik af als fysiotherapeut na een 4-jarige opleiding aan de Hanzehoge School in Groningen.

Vervolgens volgde ik een 5-jarige opleiding Osteopathie aan de ‘The International Academy of Osteopathie’ in Zeist, Antwerpen en Gent. Mijn wetenschappelijke afstudeerproject ging over ‘Het effect van osteopatische middenriftechnieken op de actieve cervicale mobiliteit bij a-specifieke nekklachten’.

Ytje Geertsma Osteopathie

Ytje Geertsma Osteopathie Lynbaen 14 8563 AZ Wijckel