Het eerste bezoek aan een osteopaat

Een eerste bezoek aan een osteopaat zal op dezelfde manier verlopen als een eerste bezoek aan een huisarts. De osteopaat zal eerst willen weten wanneer de klachten zijn begonnen en hoe ze zijn ontstaan. Hij of zij zal een uitgebreide ziektegeschiedenis oftewel anamnese maken om zo een indruk te krijgen van het ziektebeeld en de huidige behandelwijzen. Dit is belangrijk, want de patiënt is misschien nog niet eerder naar de dokter geweest. Osteopaten zijn opgeleid om klachten aan te kunnen tonen die een andere behandeling nodig hebben of door de huisarts behandeld moeten worden.

Vanaf het begin van zijn opleiding heeft de osteopaat een fijngevoeligheid in haar vingers ontwikkeld. Het postuur van de patiënt en de structuur van het lichaam worden zorgvuldig met de handen in kaart gebracht. De osteopaat kan de bewegingen van de gewrichten voelen en weet zo of deze bewegingen beperkt of overdadig zijn. Hij of zij zal de conditie van het weefsel, de spieren, en het bindweefsel onderzoeken om te zien of deze normaal is of onder stress staat. Zo kan de osteopaat bepalen waar in het lichaam het ideale evenwicht in de structuur en mechaniek verstoord wordt.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen.

Bij de behandeling legt osteopathie de nadruk op de problemen in de structuur en mechaniek van het lichaam. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren. Osteopathie baseert zich op het concept dat de mens als levend organisme een structurele (anatomie) en functionele (fysiologie) eenheid is.Lees meer »

Ytje Geertsma Osteopathie

Ytje Geertsma Osteopathie Lynbaen 14 8563 AZ Wijckel